İNGİLTERE’deki en etkin sivil toplum örgütlerinden Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), yeni yılın ilk etkinliğini Londra’daki Türk Dili ve Kültürü Okulları yararına düzenledi.
Kurulduğu 2002 yılından bu yana etkinliklerinden elde ettiği gelirin tamamını eğitim ve sağlık kurumlarına veren BTKD, bugüne kadar 100 bin sterlinden fazla bağışta bulundu. Londra’nın en gözde Türk restoranlarından Efes-2’de düzenlenen geceye KKTC Londra Konsolosu Mustafa Beyazbayram, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, KKTC Londra Temsilciliği katipleri Müjde İnançoğlu, Tahir Osman Tahir ile dernek üye ve dostlarından oluşan 150’ye yakın konuk katıldı. BTKD Başkanı Maviş Fuchs, BTKD’nin Londra’daki hafta sonu Türk Okulları, Cancer Research, Great Ormond Street Hospital, Mehmetçik Vakfı, Darüşşafaka, Oxfam, Erzurum Demirgeçit Köyü İlköğretim okulu gibi çok sayıda yere bağışta bulunduğunu belirterek, tüm emeği geçenlere teşekkür etti, geceye katılanlara mutlu bir yıl diledi.
Bolulu aşçı Kazım Akkuş ve İbrahim Uzun’un sahip olduğu en eski Türk restoranlarından Efes-2’deki gecede, konuklar kanun sanatçısı şef Naci Göçen ve ekibinin müzikleriyle coştu. Gece, Londra sahnelerinin ünlü sesi Semra İleten’in programı ile geç saatlere kadar devam etti. BTKD’nin, 9 Şubat tarihinde de sanatçı Ayşe Erbulak’ı Londra’ya getirerek, 'Gösteri-Yorum' adlı stand-up programını sunacağı açıklandı.

FZ(AÖ/İD)