BRÜKSEL’de Kosova ile Sırbistan başbakanları arasında yapılan 20’inci tur görüşmeler kapsamında Kosova ile Sırbistan İktisat Odaları arasında işbirliğine ait anlaşma imzalandı. İçeriğiyle ilgili henüz ayrıntı verilmeyen bu anlaşma AB Yüksek temsilcisi Ashton ve başbakanlar Taçi ile Daçiç’in de hazır bulunduğu iki ülke İktisat Odaları başkanları tarafından imzalandı.
AB İktisadi Odası Genel Sekreteri Arnaldo Abružini başkanlığında, anlaşmayı Kosova tarafından İktisat Odası başkanı Safet Grcaliyu , Sırbistan tarafından ise İktisat Odası başkanı Jelko Sertiç imzaladı. Böylece , Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normaleşmesinde önemli bir adım daha atıldı.
Kosova ile Sırbistan İktisat Odaları arasında imzalan anlaşmanın ardından açıklama yapan AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, anlaşmanın içeriğinden konuşmayı reddederken, bu anlaşmanın tarihi önem taşıdığını ifade etti. Ashton, "1999 yılından yani Kosova savaşından sonra Sırbistan ile Kosova ilk kez bu anlaşma sayesinde ticaret alışverşinde bulunacaklar" dedi. Ashton, anlaşmanın 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe gireceğini de belirti.

TK(AÖ/İD)