Canan KAYA / BUENOS AİRES, () - BREZİLYA'da Ekim ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinin sosyalist adayı Eduardo Campos uçak kazasında öldü.

Campos'un Rio de Janeiro'dan Sao Paolu'ya gitmek için bindiği özel uçak, Santos şehri üzerinde iniş için alçalmaya başladığı sırada düştü. Campos'la birlikte bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtilen kazada 10 kişi yaralı olarak kurtuldu. Brezilya Sivil Havacılık Dairesi Başkanı Pedro Luis Farcic kazanın Sao Paulo'nun 75 kilometre uzağında meydana geldiğini belirterek, "Uçak iniş hazırlıklarını sürdürdüğü sırada olumsuz hava koşulları yüzünden düşmeye başladı ve uçakla olan bağlantımız anında kesildi" açıklamasında bulundu.

49 yaşındaki Eduardo Campos, daha önce Pernambucu eyaleti valiliği yapmıştı. Partido Socialista do Brasil'in (Brezilya Sosyalist Partisi) adayı olan Campos, yapılan son anketlerde yüzde 10 oranıyla üçüncü sırada yer alıyordu. Yeniden aday olacak devlet başkanı Dilma Rousseff yüzde 38, sosyal demokrat Aecio Neves ise yüzde 22 oy oranına sahip olarak görünüyor. Brezilya'da 5 Ekim'de yapılacak başkanlık seçimlerini resmi kampanyası 19 Ağustos'ta başlayacak. Sosyalist Parti yetkilileri Campos'un kampanya reklamlarının çekimi için Sao Paulo'ya gittiğini açıkladılar. Kazanın ardından Sao Paulo borsası Bovespa bileşik endeksi yüzde 0,8 oranında değer kaybetti.

FOTOĞRAFLI