Mehmet UZUN/BREMEN, ()- ALMANYA'nın Bremen kentinde löseminin bir çeşidi olan Akdeniz Anemisi hastası 7 yaşındaki Yiğit Damar için doku tipleme kampanyası düzenlendi.

Alman Kemik İliği Bankası (DKMS) tarafından düzenlenen 'Yiğit için bir damla kan' kampanyasına Bremenliler büyük ilgi gösterdi. Kuzey Bremen'deki Selimiye Camisi'nde organize edilen kampanyaya rekor katılım oldu. Saat 12.00 de başlayan 6 saat süren kampanyaya 1500 kişi katıldı. Kampanyaya Bremen Eyaleti Sağlık Senatörü Dr. Hermann Schulte-Sasse, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile Bremen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) destek verdi. Kan vermek isteyen kişiler uzun kuyruklar oluşturdu.

BREMEN ÖRNEK OLDU

DKMS Kuzey Almanya Sorumlusu Kader Bendin Yiğit Damar için düzenlenen kampanyaya Bremenlilerin göstermiş olduğu ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Düzenlenen kampanyalara genelde 300 ile 600 dolayında kişinin katıldığını belirten Bendin, “Bugün herkes Yiğit için buraya geldi. Kan verilen yer ile dışarısı insanlarla dolu. Bu görüntü beni çok mutlu etti. Bremen bu konuda örnek oldu. Genelde Türkler bu kampanyalara duyarsız kalıyor. Ancak bizden ya da yakınımızdan birisi hastalanınca duyarlı oluyoruz” dedi.

ANNE ÇOK MUTLU

Anne Filiz Damar, kampanyaya gösterilen ilginin kendisini hem duygulandırdığını, hem de mutlu ettiğini söyledi. Oğlunun “Doktor olup herkese yardım etmek istiyorum” demesinin insanlar üzerinde büyük bir etki yarattığını anlatan Filiz Damar, “Bugün Alman ve Türkler Yiğit ve onun gibi ilik bekleyen hastalar için buraya geldi. Buradan bir sonuç almayı umut ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI