İSTANBUL Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Erasmus Projesi kapsamında Almanya'nın Oldenburg kentine geldi. Projede Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Litvanya ve Almanya da yer alıyor. Projeye katılan ülke öğrencileri Oldenburg Üniversitesi'nde iki hafta süresince sanat yoluyla İngilizce'nin daha kolay öğrenilmesi yöntemlerini ele alacaklar. Ülkeler düzenleyecekleri özel gecelerle kendi kültürlerini diğer ülke öğrencilerine tanıtacak.
SANATI İNGİLİZCE'YE ENTEGRE EDECEĞİZ
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sumru Akçan Almanya'da bulunmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Kafile başkanı olan Akçan amaçlarının eğitim düzeylerini daha da arttırmak olduğunu dile getirdi. Bu tür eğitim projelerinin öğrenciler için faydalı olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Sumru Akçan şunları söyledi:
"Erasmus bir Avrupa Birliği (AB) Projesidir. Amaç İngilizce eğitimine sanatı entegre etmek. Buraya 15 öğrencimizle geldik. Polonya, Litvanya, Almanya ve Türkiye'nin katıldığı bir proje. Konuşmalar olacak, kendi kültürlerimizi aktaracağız."
ÖĞRENCİLER KINA GECESİ DÜZENLEYECEK
Program kapsamında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Türklere özgü kına gecesinin tanıtımını yapacak. Almanya'da Türk öğrenciler boş zamanlarını gezerek değerlendiriyorlar. Bazı öğrenciler projeyle ilgili olarak şunları söyledi:
Eylül Sözen: Almanyayı beğendim. Her şey sistemli. Dışarıda başı boş gezen hayvan yok. Doğayı korumuşlar. Projedeki diğer ülke insanlarıyla tanışmak, onların kültürlerini tanımak güzel.
Betül Sümeyye Özgü: Bu proje bize farklı bir bakış açısı sunuyor. İngilizceyi sanatla buluşturuyor. İngilizcenin çocuklara korkulacak dil olmadığını göstereceğiz. Burada sanat yoluyla daha kolay İngilizce konuşmayı ve öğretmeyi öğreniyoruz.
Seçil Göktepe: Proje bizim açımızdan çok faydalı olacak. Biz İngilizceyi nasıl öğretebilir ve sevdirebiliriz diye ders alıyoruz. Burada da bunu sanata entegre ediyoruz. Burada öğrendiklerimizi kendi okulumuzda öğrendiklerimizle birleştireceğiz ve diğer öğrencilere aktaracağız.

MU(SS) (FOTOĞRAFLI)