DANİMARKA'yı etkisi altına alan Bodil fırtınası ülkeyi terk etmiyor.  Geçen perşembe sabahı başlayan fırtına ve yağışlar ülkede hayatı felç etti.
Fyn adasında raylar üzerine yıkılan ağaç nedeniyle tren devrildi 1 kişi ağır olmak üzere çok sayıda yolcu hafif yaralandı. Holsterbro şehrinde devrilen kamyonetin altında kalan 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Kolding şehrinde de teknesini fırtınaya karşı korumaya çalışan 52 yaşındaki bir adam suya düşerek boğuldu. Tilstrup kasabasında fırtınadan kırılan camlar yüzünden 3 yaşında bir kız çocuğu ağır yaralandı. Bütün gece devam eden kurtarma çalışmaları sırasında polis radyo aracılığı ile halka sokağa çıkmamaları çağrısında bulundu.
Birçok bölgede okullar eğitime ara verirken ülkenin dış dünya ile bağlantısı kesildi. Uçak, gemi ve tren seferleri iptal edildi. Köprüler trafiğe kapandı. Yollarda çok sayıda kamyon devrildi. Çok sayıda ev elektrik tellerinin kopması nedeniyle elektriksiz kalırken, bazı bölgelerde su seviyesinin 1.6 metre ile 2.3 metre arasında yükselmesi nedeniyle ev ve iş yerleri müzeler sular altında kaldı. Roskilde şehrinde Viking müzesinde tarihi Viking gemilerini kurtarmak için halk seferber oldu, müzenin denize bakan cam duvarları sunta plakalarla güçlendirildi. Büyükşehirlerde yüksek binaların çatıları ve inşaat iskelelerinin uçması nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Horsholm şehrinde 18 daireli bir apartmanın çatısı uçunda binadaki aileler tahliye edildi. Tisvilde'de lüks bir otelin çatısı uçtu otel boşaltıldı. Fredericia şehrinde halk spor salonlarına yerleştirildi. Rosenholm Slot kasabasında Morten Mortensen adındaki Danimarkalı evlerinin bir duvarının tamamen çöktüğünü bildirdi. Uyarılara rağmen yola çıkanlar benzin ve tren istasyonlarında mahsur kaldı. Meteorloloji istasyonundan Thomas Alsbirg, Bodil fırtınasının ülkeyi henüz terk etmeyeceği uyarısında bulunarak, fırtınanın ardından yoğun kar yağışının yaşanabileceğini söyledi.

ÜT(SS)