DÜNYANIN en büyük otomobil fabrikalarından BMW’de 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacak işyeri işçi temsilciliği seçimine 163 aday katılıyor. Toplam 5 listenin yarıştığı seçimde Alman Metal İşçileri Sendikası (IG Metall) listesinden 12 Türk adaylığını koydu. Yılların işçi temsilcisi Manfred Schock’un başını çektiği 3. numaralı listenin aday tanıtımına Türkiye kökeni işçiler, Türk derneklerinin temsilcilerinin yanı sıra Münih Belediye Meclisi’nin Türkiye kökenli adayı Cumali Naz (SPD) da katıldı.
QUANDT AİLESİ VE ÇALIŞANLARA 800 MİLYON EURO
BMW’nin Münih tesislerinde yaklaşık 3 bin 500’ü Türk olmak üzere 40 bin kişinin çalıştığını söyleyen Schock, "BMW’nin hisselerinin çoğuna sahip olan Quandt ailesi geçen yıl 800 Milyon Euro kar alırken, 800 Milyon Euro da işçilere prim olarak dağıtılmıştır. Bizde bir işçi primleri de sayarsak yılda 16 ay aylık almaktadır. Bunun devamını istiyorsak, bizim listeyi destekleyin" dedi.
ADAY TÜRKLER
Alman Metal İşçileri Sendikası (IG Metall) listesinden aday olan Türkiye kökeniler Fikret Abalı, Hasan Akkaya, Ali Yıldırım, Şimşek Erzurum, Lütfi Gürle, Necip Şahin, Muammer Aydın, Leyla Hüseyin, Köksal Karazehir ve Harun Türkoğlu işletmede çalışan tüm göçmenlerin desteğini beklediklerini söylediler. Aynı zamanda engelliler temsilcisi olan Fikret Kayalı, "Toplam 163 adaydan 59 tanesi seçilebilecektir. Özellikle yıllardır Türkiye kökenlilere çok yakın olan ve büyük destekler veren Manfred Schock’un listesinin seçilmesi bize çok fayda getirecektir" dedi.

Aİ(SS)