OTOMOBİL devi BMW, 2019 yılından itibaren Meksika’da üretime geçiyor. BMW üretim genel müdürü Harald Krüger, Meksika’da kurulacak fabrika için 732 Milyon Euro harcanacağını ve fabrikada 1500 kişi çalışacağını açıkladı.
Meksika’nın San Luis Potosi kenti yakınlarında kurulacak fabrika konusu uzun süredir BMW’de tartışılıyordu. Yetkililer hangi tip BMW’nin Meksika’da üretileceği konusunda bilgi vermezlerken, 150 bin araç kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.
Krüger, "Kuzey ve Güney Amerika BMW grubu için önemli büyüyen pazarlardandır" dedi. BMW‘nin sadece Meksika’da geçen yıl 14 bin araç sattığına ve bu rakamın geçen yıla oranla yüzde 18’lik artışı gösterdiğine dikkati çekildi.
BMW gibi Audi ve Mercedes te Meksika’da fabrika kurmak istiyor. Meksika, Alman araç üreticileri için Amerika pazarına yakın olması ve düşük işçi ücrteleri açısıdna cazip geliyor. Ayrıca Meksika’nın kırkın üzerinde ülke ile serbest pazar anlaşması yapmış olması nedeniyle, birçok pazara gümrüksüz mal sokulabiliyor ve bu sayede döviz dalgalanmalarında denge sağlanabiliyor.