BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere bugün adaya geliyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından bu akşam saat 19.30’da kabul edilecek olan Eide, saat 18:00’de de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşecek.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, yarın ise Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis’le ayrı ayrı bir araya gelecek. Eide-Özersay görüşmesi saat 15:30’da başlayacak.
UNFICYP yetkilileriyle birlikte Pazar günü ara bölgede incelemelerde bulunacak olan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Pazartesi adadan ayrılmadan önce, Kıbrıs Türk Müzakere Heyeti ve Kıbrıs Rum Müzakere heyetiyle ayrı ayrı görüşecek. Eide’nin Kıbrıs Türk Müzakere Heyeti'yle görüşmesinin saati 15.00 olarak açıklandı.
Eide’nin adada bulunacağı süre zarfında yapılacak temaslarda, 2 Eylül için planlanan ancak Eide’nin gelişi nedeniyle ertelenen Eroğlu-Anastasiadis görüşmesinin gün ve saatinin de belirlenmesi bekleniyor.