BILDERBERG kuruluşu üyeleri Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da buluştu. Danimarka’nın yüksek tirajlı Politiken gazetesinde kuruluşun toplantısıyla ilgili yer alan yazıda ise Politiken gazetesi, Türkiye, Yunanistan ve Portekiz’den 'diktatör ülkesi' olarak bahsetti.
Bilderberg’in basına kapalı olarak Mariot Otel'de gerçekleştirilen toplantısına 140 kişinin katıldığı bildirildi. Dünyanın önde gelen diplomat, politikacı ve işadamlarından oluşan Bilderberg grubunun Dünya’daki ekonomik kriz, özel hayata özgürlük, Ukrayna ve diğer ülkelerdeki savaşlar ve gelişmeleri ele alacağı öğrenildi.
Pazar gününe kadar sürecek toplantı nedeniyle Mariot Hotel çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alan polis, otel çevresine yaklaşan basın mensuplarını da sokak aralarında kovaladı. Küreselleşmeye karşı olan bazı grupların, Bilderberg grubuna karşı büyük protesto gösterisi yapması beklenirken, konuya geniş yer ayıran ülkenin yüksek tirajlı Politiken gazetesi, Türkiye, Yunanistan ve Portekiz’den diktatör ülkesi olarak bahsetti.
Yazıda, 'Türkiye, Yunanistan ve Portekiz gibi diktatör ülkelerden Bilderberg’e katılımlara izin verildi' cümlesi yer aldı. Komplo teorisyenleri ve Tabloid gazeteler tarafından Dünyayı yöneten gizli örgüt olarak gösterilen Bilderberg üyelerine toplantıda konuşulanlar hakkında kesinlikle açıklama yapma ve bilgi verme yasağı bulunduğu bildirildi. Yorumcular, Bilderberg’in gücünü anlatırken, hükümetleri ve hükümet liderlerini yöneten bir kuruluş olarak yorumladılar. Çok gizli yürütülen toplantıya katılanların kendi sahibi oldukları şirketler, üyesi oldukları hükümet ve partiler adına değil, kendi şahsiyetleri adına katıldıkları bildirildi. Toplantıya girerken kapalı bile olsa cep telefonu sokulması yasaklandı.

ÜT(SS) (FOTOĞRAFLI)