ÜST üste hapis cezaları alan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi’nin 22 yıl evli kaldığı ve 3 çocuğunun annesi Veronica Lario’ya her ay ödemesine hükmedilen 3 milyon Euro’luk nafaka, 1,4 milyon Euro’ya indirildi.
 Adaletle başı dertte olan İtalya siyasetinin renkli siması 77 yaşındaki Silvio Berlusconi’ye yüzünü güldürecek haber Monza Adliyesi’nden geldi. Milano 9'uncu Aile Mahkemesi Berlusconi’nin, 2009 yılında kendisine boşanma davası açan Veronica Lario’ya 3 milyon Euro (8.3 milyon TL) nafaka ödenmesine karar vermişti.
İtalya’nın en zenginleri arasında bulunan işadamı ve deneyimli siyasetçi Berlusconi bu kararı, "Bu kadar çok nafaka beni daha fazla fakirleştirir" diyerek tepki göstermişti. Berlusconi, "Eşimin her gün 100 bin Euro harcaması mümkün değil” teziyle, bir üst mahkemenin bulunduğu Monza Adliyesi’ne başvurarak, nafakada indirime gidilmesini istemişti. Bu talep uygun görüldü ve nafaka aylık 1,4 milyon Euro’ya (3.79 milyon TL) indirildi.
ÇAPKINLIĞI YUVASINI YIKTI
Berlusconi ve ikinci eşi Lario arasındaki anlaşmazlıklar, 2009 yılında basın aracılığıyla yayımladıkları karşılıklı açık mektuplarla su yüzüne çıkmıştı. Berlusconi’nin genç kızlara düşkünlüğünden yakınan İtalya’nın eski First Lady’si, meşguliyetinden dolayı kendi çocuklarının doğum günlerine katılmayan eşinin, Napoli’de model olmak isteyen Noemi Letizia’nın 18’inci yaş günü partisine katılmasını eleştirmişti. Lario’yu boşanma kararına götüren son olay da bu olmuştu.
Berlusconi, kendisinden 20 yaş genç olan aktris Veronica Lario ile 1990 yılında evlenmişti. Ekonomik krizin etkisiyle 2011 yılının Kasım ayında başbakanlık görevinden istifa eden Berlusconi, şu an 28 yaşındaki Francesca Pascale ile nişanlı.
Berlusconi, reşit olmayan bir kadın ile para karşılığı cinsel ilişkiye girmek ve görevi kötüye kullanmaktan 7, vergi kaçırmaktan da 4 yıl hapse mahkum edilmişti.

EÇ(AÖ/İD)