ALMANYA'nın başkenti Berlin'deki, Türkler de, Türkiye'deki  cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy vermeye başladı. Berlinli Türkler saat  08.00'de cumhurbaşkanını seçmek üzere Berlin Olimpiyat Stadyumu'nun önünde kuyruk oluştururken seçimlere genel katılımın az olması olduğu belirtildi.
Gazetecilere 07.00- 08.00 saatleri arasında Olimpiyat Stadyumu ve oy verme işleminin yapılacağı 16 numaralı sandık odasında görüntü alma izin verildi. Seçim merkezi sorumlusu Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Berlin'de kayıtlı 140 bin seçmen olduğunu 51 sandık odası hazırladıklarını belirterek, "4 gün sürecek bu seçimlerde oyları toplayıp, kapalı zarfları sayacağız ve topladığımız zarfların sayılarını Ankara'ya bildireceğiz. Tutanaklarımızı tutup, komisyon üyelerimizle birlikte dördüncü günün sonunda Türkiye'den gelecek olan özel kargo uçağıyla Türkiye'ye göndereceğiz" dedi.
Berlin'deki Türk vatandaşlarının pek çoğunun tatil nedeniyle şehir dışında olduğunu vurgulayan Başkonsolos Başar Şen, bunun seçimlere katılımı etkilediğini ve şu anda randevu alanların sayısının toplam seçmen sayısına oranla yüzde 7-10 arasında olduğunu belirtti. Şen, dördüncü günün sonunda zarfları saydıktan sonra katılım sayısını açıklayabileceklerini bilgisini de verdi. Yurtdışında ilk kez seçimlerin düzenlendiğini kaydeden Ahmet Başar Şen, "İlk kez düzenlediğimiz için mutlaka sıkıntılar olacaktır. Ama bu ortaya çıkabilecek sorunlardan ders çıkarıp bir sonraki seçimlerdeki uygulamalar daha mükemmel hale gelecektir" dedi.
Almanya'da 1977 yılından bu yana yaşayan Safiye Kaya, ilk kez oy verdiği için mutlu olduğunu, vatandaşlık görevinin verilmesinden memnun olduğunu söyledi. Kaya, "Türk vatandaşı olduğumu şimdi anlamış oldum" dedi. Eşi Ahmet Kaya ise eşiyle farklı günlerde oy kullanmak zorunda kalmaktan yakındı. Randevu almakta zorlanmadığını belirten Ahmet Kaya "Bana bugün, hanımıma cuma günü için randevu vermişler. Kanun ayırmadı ama Yüksek Seçim Kurulu bizi ayırmış. Bir daha gelemeyiz, bir oy kullanamayacağız" dedi.
Sabahın erken saatlerinde Olimpiyat stadyumu önünde kuyruk oluşturanlar arasında zaman zaman tartışmalar oldu. İlk yurtdışı seçimlerine Alman basının ve dünya basını da yoğun ilgi gösterdi.