Ender DURUEL/BELÇİKA, ()- BELÇİKA'nın Gent şehrinde yardımseverler tarafından, Suriye’deki yardıma muhtaç olanlar için toplanan, insanı yardım malzemeleri ile dolu 5 TIR Suriye’ye ulaştırılmak üzere düzenlenen törenle Türkiye’ye uğurlandı.

Türkiye’de başlatılan 'Sana İhtiyacım Var' yardım kampanyası çerçevesinde, Yardım Elleri Belçika 'Helping Hands Belgium' ile işbirliği yapan EMİSCO (Toplumsal bütünlük için Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi ) derneği çalışanlarıyla, vatandaşlar tarafından toplanan insani yardım malzemeleri koliler halinde düzenlendikten sonra TIR'lara yüklenerek gönderildi.

Belçika’nın Gent şehrinde depoda toplanan yardım malzemelerini TIR'lara yüklenmesi anında düzenlenen törene çok sayıda yardıma katılan gönüllü vatandaşlar, sivil toplum kuruluş üyeleri ve siyasiler katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Basın Müşaviri Veysel Filiz, "Bu yardımlara emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında her şey ortada, bugün burada insanların Belçika’daki Müslümanların nasıl bir çalışma yapabileceklerin en güzel göstergesi oldu bu çalışma. Sembolik olarak da bu çalışma çok önemli bence, çünkü Belçika’da göçün 50. Yılı kutlanırken bu yardımlar yapıldı. Önümüzdeki yıllarda bu yardım kervanlarının nerede mazlum insanlar varsa oraya yardım edilmesini diliyorum” dedi.

Doğan Haber Ajansına konuşan Belçika Flaman Bölgesi Milletvekili Veli Yüksel, “Kısa sürede çok büyük yardımlar topladılar, bu yüzden bu arkadaşları canı gönülden kutluyorum. Bu yardım malzemeleri, giysiler, battaniyeler, gıda ürünleri, bunların hepsi Suriye’ye gidecek. Bu arkadaşlar bu yardımları Gent’ten, Anvers’ten ve Belçika’nın muhtelif yerlerinden topladılar, bunun için kutluyorum ve destekliyorum. Tırların sorunsuz yerine ulaşması için AB sınırları içinde gerekenleri biz yaptık” diye konuştu.

Gent Belediyesi Meclis üyesi İlknur Cengiz da “Bu Milli bir gururun yanı sıra, burada Belçikalı siyasi arkadaşlarımızın burada olması insanlık adına yapılan bir yardım olduğunu gösteriyor” dedi.

Yardım Elleri Belçika “Helping Hands Belgium” derneği üyesi Muhammet Tunç ise "Bu organizasyonda çalışan herkese teşekkür ediyorum. En büyük dileğimiz oradaki acıların son bulması. Dünya’ya Barış, Huzur, Saadet gelsin diliyorum” dedi.

Yardım Elleri Belçika Finans sorumlusu Bekir Güneş “Belçika’da Emisco ile birlikte “Sana İhtiyacım Var” kampanyasının Belçika ayağını oluşturduk. Onların yaralarını sarmak istiyoruz birazcıkta olsa. İnsanlarımız destek oldu ve bu yardımları topladık” dedi.

Yardım Elleri Belçika “Helping Hands Belgium” derneği başkanı Soner Yenilmezcan “Bu gün için söylenecek tek bir şey var, Belçikalı Müslümanlar olarak gücümüzü bir nebze gösterdik onun gururunu yaşıyoruz” dedi.

ED(SSA) (FOTOĞRAF)