AVRUPA'da yaşayan Türk vatandaşları her alanda başarılara imza atmaya devam ediyor. Belçika’da düzenlenen mankenlik yarışmasında iki Türk, finalde kendi dallarında birinci seçildi.
Belçika, Brüksel’de Palace Bozar sanat galerisi salonunda düzenlenen  Future Model Contest 2014 Finali gecesinde seçmelere katılıp kendi kategorilerinde finale kadar gelen Uğur Kubat Duruel (joniur) ve Özcan Aslan (gençler) birinci seçildi.
Bayanlar kategorisinde ((joniur) Belçikalı Elodie Thibaut ve Rus kökenli Sylvia birinci oldu.
Belçika’da yaşayan Kubat Duruel daha önce de Belçika’da çekimleri yapılan 'Yadel' filminde başrol oyuncusunun küçüklüğünü canlandırmıştı. Belçika’da çekilen 'Zurna Spor' filminde de oynamıştı.
Bozar salonunda gerçekleşen yarışmada adaylar büyük alkış aldı ve kazananlar birbirlerini kutladı. Finalde yarışan manken adaylarını da Aileleri yalnız bırakmadı ve kazananları aileleri ve yakınları tebrik etti.
Yarışma sonrası kendi kategorisinde birinci seçilen Kubat Duruel, ’ya yaptığı açıklamada, "Hayallerimin peşinden koşacağım. Çok mutluyum, çok sevindim, Türkler adına gurur duydum. Hedefim olduğum yerden daha üst bir yere gelmek, hayallerimin peşinden koşmak. Daha önce iki, üç filmde oynamıştım, Türkiye’den bir teklif aldım, onları değerlendireceğim" dedi.
Kendi kategorisinde birinci ve ’ya konuşan Özcan Aslan "Öncelikle buradaki tüm jürilere saygı ve selam gönderiyorum. Hedefim tabiî ki Türkiye, Türkiye’de projelerim var" dedi.

ED(SS) (FOTOĞRAFLI)