BU yıl 25'incisi düzenlenen. Strasbourg Türk Sinema Günleri. Odyssee Sinema Salonu'nda dün akşam yönetmen Kudret Güneş’in katılımıyla ‘Bedianın İzinde’ belgeseli gösterildi.
Fransa’da yaşayan yönetmen Kudret Güneş bugüne kadar gösterime giren 7 belgeselinde Kürt sorunu, göç, şiddet, tecavüz, işkence konularını tema edindi. 'Bedia’nın İzinde' belgeselinde ise, 1996 yılında tutuklanan 12 yıl hapis cezası verilen Kürt kızı Bedia’nın 2000 yılında 130 gün ölüm orucu ve karşılaştığı işkencelerden dolayı bedensel engelli yaşamı anlatıldı. Fransa’ya yakınların yanına yerleşen Bedia'nın yaşadıkları belgeselde anlatılıyor. Yönetmen Kudret Güneş, şöyle dedi:
"Belgeselde Bedia’nın Türkiye’de yaşadığı işkencelerde sağlığını kaybetmesine rağmen Fransa’ya nasıl uyum sağladığını göstermek istedim. Yakında uzun metrajlı bir sinema film çalışması düşünüyorum. Proje’nimn konusu güzel bir Kürt kızın homoseksüel bir Türk genciyle evlendirilmesi. Türk aile oğlunu güzel bir kızla evlendirirse homoseksüel ilişkiden kurtulacağına inanıyor. Tabii bu gerçekleşmiyor. Evlendikten sonra oğlanın erkek arkadaşıyla ilişkisin devam etmesi Kürt kızın hayatını karartıyor."