"ERDOĞAN, DESTEĞİ SAĞLADI"
ABD gazetelerinden Wall Street Journal, bugünkü Avrupa baskısında 'Türk Seçimleri Erdoğan’a destek sağladı' başlıklı 1'inci sayfa haberinde, yerel seçimlerin Başbakana katkısıyla birlikte yolsuzluk ve diğer iddiaların uçtuğunu yazdı. Gazete, "Türkiye Başbakanı'nın iktidarına referandum olarak gösterilen hayati yerel seçimlerden zaferle çıktığı görünüyor" diye yazdı. Gülen Cemaaatını suçlayan Başbakan Erdoğan’ın seçimlerden sonra Fethullah Gülen hareketini çökerteceğine ilişkin uyarıda bulunduğu kaydedildi.
"BU NASIL ZAFER?"
Financial Times, Türkiye’deki seçimlerle ilgili haberinde, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a vatandaşlarının, ülke çapındaki seçimlerde her zamankinden daha yüksek sesle destek verdiklerini ilan ettiklerini yazdı.
Bir diplomatın görüşlerine yer veren gazete düşmana dönen müttefiki Fethullah Gülen ile Başbakan arasındaki yakıcı kavga olduğu görüşüne yer verdi. Diplomat, "Halk sonuna kadar savaş dediğinde, bitiş çizgisi yok. Bence daha büyük sorun bu seçimden sonra bu böyle nasıl gidecek? Çok kimse seçim sonuçlarını zafer olarak görüyorsa da nüfus bu kadar kutuplaşmışsa bunun nasıl net bir zafer sayıldığını anlamıyorum" diye konuştu.

FZ(AÖ/İD)  (FOTOĞRAFLI)