ALMAN 1'inci Ligi Bundesliga'nın en başarılı ekibi Bayern Münih'in, 27 yıl menajerliğini yapan ve kulüpte halen başkanlık görevini yürüten 62 yaşındaki Uli Hoeness'in vergi kaçakçılığı ile yargılandığı dava başladı. Hoeness, daha önce, İsviçre bankalarına 33 milyon Euro yatırarak vergi kaçırdığını itiraf etmişti. Münih'de başlayan davada iddianameyi okuyan Savcı Achim von Engel, Hoeness'i 7 ayrı olayda vergi kaçırmakla suçladı. İddianameye göre, Hoeness finansal işlemlerde usulsüzlük yaparak 5.5 milyon Euro menfaat sağladı. Uli Hoeness, iddianamenin okunması ardından savcıya uzun süre dikkatlice baktı. Uli Hoeness'in eşi Susi ve oğlu Florian da duruşmayı izledi. Ayrıca Bayern Münihli bir grup taraftar ellerinde pankartlarla Uli Hoeness'e destek vermek için adliyenin önünde bekledi.
KARAR PERŞEMBE GÜNÜ VERİLECEK
Davada 4 tanık dinlenecek. Hakim Rupert Heindl'in baktığı dava, Uli Hoeness daha önce suçunu itiraf ettiği için kısa sürecek ve toplam 4 duruşma yapılacak. Kararın perşembe günü açıklanması bekleniyor.
Türkiye'de Bursaspor'u çalıştıran Christoph Daum, "Umarım Hoeness, verilecek kararla yaşayabilir" dedi. Uli Hoeness ile Christop Daum arasında rekabetin en hızlı olduğu dönemde, 2001 yılında, Daum Koblenz'de kokain davasından yargılanmıştı. O dönemde ikili arasında tatsız tartışmalar görülürken Daum, Hoeness hakkında hakaret davası açmıştı. Dava sonunda, 10 bin Euro cezaya çarptırılan Daum'un kariyeri Almanya'da büyük darbe almıştı.