GEÇEN ay göreve başlayan Berlin Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu, Duisburg kentinde kahvaltılı toplantı düzenlerken Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde görev yapan Türk medya mensupların sorunlarını dinledi.
Türk gazetecilerle tanışma amacıyla Duisburg'ta bulunan ünlü Türk mekanı Park Restorant Deluxe'de kahvaltılı toplantı düzenleyen Berlin Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu'na, Brüksel Basın Müşaviri Veysel Filiz ve Lahey Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz de eşlik etti. 20 kadar medya mensubunun katıldığı toplatıda kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Refik Soğukoğlu, 1979 yılında Duisburg kentinde  doğduğunu ve toplatı için geldiği Duisburg'ta kendisini evinde gibi hissettiğini belirtti. Eğitimini de Duisburg'ta tamamlayan Refik Soğukoğlu, 21 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri görevine başladığını anlattı.
Göreve gelişiyle beraber Almanya'da görev yapan Türk habercilerle tanışmak ve varsa sorunlarını dinlemek için mesai harcadığını ifade eden Soğukoğlu, konuşmasını Basın Müşaviri'nin görevlerini davetlilere anlatarak şöyle sürdürdü:
"Ulusal ve yerel medyada görev yapan sizleri tanımaya, varsa sorunlarınızı da dinlemeye geldik. Avrupa'da Türkçe haber yayıncılığı dahada geliştirebilmek için birlikte çalışmalıyız, bu adımı bugün burada atıyoruz, daha sonrada diğer bölgelerde devam edeceğiz."
Bazı medya mensupları Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü tarafından verilen sarı basın kartında ayrımcılık yapıldığını iddia ederken, yerel olarak gazete çıkartan ve internet haberciliği yapanlar da, ajans aboneliğinin düşük ücretli ya da tamamen ücretsiz olmasının sağlanmasını istedi.