ERDOĞAN TÜRKİYE-PAKİSTAN İŞ FORUMU’NDA KONUŞTU
Türkiye-Pakistan İş Forumu, Başbakan Erdoğan'ın Lahor'da kaldığı otelde gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte foruma katıldı. Pakistan tarafını da Başbakan Navaz Şerif ile Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif temsil etti. Forumda konuşan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye'nin yardımlarına değinerek, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın kapı kapı dolaşarak, Pakistan için yardım topladıklarını bildiklerini, bunun için kendilerine şükran duyduklarını söyledi. Şerif'in bu sözleri söylerken duygulandığı görüldü.
ÇAĞLAYANIN TELEFONU ÇALDI
Konuşmalar sırasında Başbakan Erdoğan ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın sık  konuştukları, karşılıklı notlar aldıkları görüldü. Bakan Zafer Çağlayan'ın çalan telefonuna yanıt vermeye çalıştı. Ancak, karşıdan ses alamadı.
BAŞARININ ARDINDA SİYASİ İSTİKRAR VAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin ekonomik başarılarından söz ederken, "Bu başarının arkasında siyasi istikrar var" dedi. Erdoğan iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması gerektiğini vurgularken Pakistan'ı ikinci bir adres olarak değil, kendi evleri olarak gördüklerini söyledi.
Ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin arttırılmasına katkıda bulunacağına inandığını söyleyen Erdoğan, "Ekonomik alanda yakın işbirliğimiz potansiyelimizle doğru orantılı değil" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Türkiye ile Pakistan’ın birlikte ayağa kalkmasını istiyoruz" derken KOBİ’lerin Pakistan’da yatırım yapmasını teşvik edeceklerini belirtti.
METROBÜSE ÖVGÜ
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de İstanbul'dan Pencap'a taşınan metrobüs projesini överek, kısa sürede gerçekleştirdikleri projeyi Pakistan'ın diğer şehirlerine taşıyacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından iki ülke arasında ticari anlaşmalar imzalandı. Erdoğan Lahor'daki son gününde bu akşam onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

ÖA(GE/FOTOĞRAFLI)