BAŞBAKAN ERDOĞAN'A FAHRİ DOKTORA
Malezya’da resmi ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde 'Yönetim Felsefesi' alanında Fahri Doktora unvanı verildi.
Erdoğan fahri doktora tevdi törenine katılmak için geldiği Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ndeki öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Törenin yapılacağı salonun girişinde öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ve 'We are Erdoğan', 'Bu Ümmet Seninle' yazılı dövizler taşırken, 'Üzülme, eğilme, bu ümmet seninle', 'Başbakan Erdoğan' sloganları attı.
Bazı öğrenciler, Başbakan Erdoğan’ı yakından görmeye çalışırken, kısa süreli izdiham yaşandı. Erdoğan, fahri doktora belgesini imzaladıktan sonra, cüppe giyerek, eşi Emine Erdoğan ve bir grup akademisyen eşliğinde törenin yapıldığı salona giriş yaptı.
İki ülkenin milli marşları ve ardından Kuran-ı Kerim okunarak başlayan törende, Başbakan Erdoğan’a fahri doktora diplomasını Üniversite Başkanı Dr. Rais Yatım tarafından takdim edildi.
Törene, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.
SİMULTANE TERCÜME YOKTU
Başbakan Erdoğan, konuşmasına başladıktan bir süre sonra, salonda bulunanlar konuşmadan anlamadıklarını belirtince devreye başbakanlık yetkilileri girerek durumu Erdoğan’a aktardı. Daha sonra Başbakan’ın özel tercümanı devreye sokularak simultane tercüme sorunu çözüldü.
Ümit KOZAN/KUALA LUMPUR, ()

(SS)