BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin davetlisi olarak bu gece başkent Tahran'a geldi. Başbakan Erdoğan için resmi tören Sadabad Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin bulunduğu uçak TS ile 22.20'de İmam Humeyni Havalimanı'na indi. Tanran'daki yetkililer tarafından karşılanan Türk heyeti buradarn konaklayacağı oteyle hareket etti. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Türt heyetinden önce otele geldiği görüldü. Erdoğan yarın ilk olarak Cumhurbaşkanı Hüccetülislam Dr. Hasan Ruhani ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri'yle görüşecek. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile öğle yemeğinde bir araya gelecek olarak Başbakan Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'i kabul edecek. Erdoğan, İran Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Siyasi ve Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü'nde Türkiye-İran ilişkileri hakkında bir konuşma yapacak. Erdoğan son olarak İran'ın dini lideri Ayetullah Seyid Ali Hamaney ile görüşecek. Erdoğan ve beraberindeki heyet bu görüşmenin ardından İran'dan ayrılacak.

Başbakan Erdoğan'ın Tahran temaslarında, Türkiye-İran ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.