ALMANYA’nın Bavyera Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Emilia Müller, Münih’te görev yapan Türk gazetecileri makamında kabul etti. Çalışmaları hakkında bilgiler veren Bakan Müller, hükümetinin uyum konusunda çok önem verdiğini vurgularken, Türklerin son yıllarda büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi.
AB içerisindeki serbest dolaşımı desteklediğini belirten Müller, "Alman ekonomisini her zaman kalifiye elemana ihtiyacı var, fakat serbest dolaşım kötüye kullanılmamalıdır. Bavyera Eyaleti bu yıl ilticacılar için yaklaşık 500 Milyon Euro harcayacak. En fazla ilticacı Rusya’dan geliyor. Türkiye’den gelenlerin sayısı artık yüzde birlere düştü" dedi.
Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Müller, "Türkler AB’yi gönülden istemelidirler, onlar istemedikçe tam üyelik gerçekleşemez. Türkiye ile görüşmeler yılardır sürüyor. Halledilmesi gereken çok yasa değişikliği var" diye konuştu.
Erdoğan’ın seçim sonrası konuşmalarına da atıfta bulunan Alman Bakan, "Erdoğan ve eşiyle yaklaşık altı yıl önce tanıştım. Beckstein ile birlikte onlarla öğle yemeği yedik. O zamanki konuşmalardan sonra, bu hafta sonu seçim sonrası yaptığı konuşmalar beni şaşırtıyor" dedi.

Aİ(SS) (FOTOĞRAFLI)