İSPANYA'nın Barcelona kentinde protesto gösterileri dördüncü gününe girerken çatışmalara sahne olan binada yıkım durduruldu. Barcelona Belediye Başkanı Xavier Trias, göstericilerle masaya oturmayı kabul ettiğini açıkladı. Başkan Trias ayrıca göstericilere anlaşmaya varana kadar kültür merkezi olarak kullanılmak için yeni bir binanın tahsis edileceğini duyurdu.
Belediye başkanının bu açıklaması direnişcileri tatmin etmedi. Kendilerini 'Okupa' direniş grubu olarak adlandıran gençler çatışmaların sorumlusu olarak gördükleri Barselona Belediye Başkanı Trias istifasını sunana kadar eylemlere devam edeceklerini belirtti. Polisin bölgeden uzaklaşması ve tutuklu bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması talebinde de bulunan gençler yarın Barcelona kentinde büyük bir gösteri yapmak için hazırlıklar yaptıklarını ve halkın da bu yürüyüşe destek vereceklerini ileri sürdü.
Barcelona’nın Sants mahalesinde 17 yıldır işgal ettikleri bir binanın yıkılmasına karşı çıkan ve Pazartesi günü başlayan gösterilerde çok sayıdaki kişi halen gözaltında bulunuyor. Dünkü gösteriler barışçıl başlamasına rağmen çatışmaya dönüşmüş 28 kişi gözaltına alınmıştı.

MÇ(SS)