ALMANYA'nın Köln kentinin ilk camisi Barbaros Camii'nin iftar sofraları her akşam dolup taşıyor. Uzun yıllar ünlü ve özel lüks otellerde aşçılık yapan 74 yaşındaki Fevzi İlboğa'nın yemeklerinin lezzetini işitenler ramazan ayı boyunca her akşam iftarlarını yapmak için camiye akın ediyor.
Gönüllü olarak çalışan Fevzi usta yemeklerini hem hazırlıyor hem de kendi elleriyle konuklara servis ediyor. Salonu dolduranların çoğunluğunu ise Türklerden çok diğer Müslüman ülkelerin vatandaşları oluşturuyor. Gençliğinde ünlü sanatçılar Zeki Müren, Emel Sayın ve İbrahim Tatlıses gibi bir çok ünlüye aşçılık yapan Adapazarlı ünlü aşçı Fevzi İboğa, şöyle dedi:
"14 yaşında iken Bolu Mengenli ustaların çırağı olarak başladığım bu mesleğe bir çok lüks otelde ve gemilerde çalışarak devam ettim. 1970′lerde İstanbul Maxim Gazinosu’nda Emel Sayın’a, Zeki Müren’e yemeklerini ben yaptım. Hamburg limanında gemilerde ve Amerika'da çalıştım. Müslüman olsun olmasın herkese kapımız açık. Yemeklerini yiyen insanlar akşamları Türk çayı eşliğinde bol bol sohbet ediyorlar."
Her akşam kurulan iftar sofralarına ayrıca maddi durumu iyi olmayan Almanlar ve diğer milletlerden öğrenciler de yoğun ilgi gösteriyor.

FOTOĞRAFLI