Kenan KARADENİZ/BANGKOK, ()- TAYLAND’ın başkenti Bangkok’un Chaeng Wattana caddesinde hükümet karşıtlarına kurulan pusuda bir güvenlik görevlisi öldürüldü ve 4 eylemci yaralandı.
Öğrenciler Ağı ve Tayland’ın Reformu Topluluğu (NSPRT) üyelerinden oluşan konvoy, protestocuların lideri Suthep Thaugsuban’ın başkanlığını yaptığı Halkın Demokratik Reformu Komitesi üyelerine katıldı ve Chaeng Wattana caddesindeki hükümet binasının hemen yanındaki protesto alanından kendi merkezlerine dönmek üzere yola çıktı. Büyük konvoy otobana girmek üzereyken pusu kuran silahlı saldırganlar harekete geçti. Saldırganlar güvenlik görevlilerini hedef alırken hemen arkasındaki eylemcileri taşıyan otobüse ateş açıldı. Öğrenciler Ağı ve Tayland’ın Reformu Topluluğu (NSPRT) güvenlik görevlisi başına isabet eden kurşunla yere yığıldı ve eylemcilerin bulunduğu otobüsteki 4 kişi ise yaralandı. Wasant Khamwong adlı güvenlik görevlisi kaldırıldığı Ramathibodi Hastanesi'nde öldü. Saldırıyı hükümet yanlısı iki kişinin düzenlediği öne sürüldü. Halkın Demokratik Reformu Komitesi üyelerinden Nasser Yeema, şöyle dedi:
"Normalde yürüyüş yapacağımız rotayı gizliyor ve güvenliği en üst seviyede tutuyoruz. Ancak bugünkü rotamız daha önceden halkın rahatça katılabilmesi için duyuruldu ve bu rota üzerinde güvenliği eksiksiz şekilde temin etmek gerçekten zor."

KK(AÖ/İD)