TAYLAND'ta genel af iptal edilmesine rağmen tartışma ve sorunlar bitmedi.
Tayland Eğitim bakanı Chaturon Chaisaeng bugün Bangkok'un büyük otellerinden birinde öğle yemeğinden ayrıldığı sırada hükümet karşıtı bir grup ellerindeki düdükleri öttürmeye başlayınca bir anda ne olduğunu şaşıran bakan ve hiç aldırış etmeden hızlıca aracına doğru yürüdü. Grup bakanın peşinden giderken bakanın korumaları "düdük çalmayı bırakın sessiz olun" demesine karşılık gruptan birisi 'Düdük çalmak da mı yasak' şeklinde karşılık verdi.
HÜKÜMETE KARŞI 3 GÜN EYLEM KARARI
Genel af kararı senatörlerden çıkan 140-0'lık oylama sonucu ile iptal edilip meclise geri yollandı. Af kararının daha önce meclisten 310-0 oy oranı ile geçtiği hatırlatıldı.  Başbakan Yingluck Shinawattra ve Eğitim bakanına düdükler çalan ve onları rahatsız etmeye devam eden hükümet karşıtı grupların yaptıkları sadece bir başlangıçtı. Hükümet karşıtları Çarşamba ile Cuma günleri arasında eylemler yapılacağını açıkladı ve halka ne yapacaklarını 3 madde ile anlattılar:
"1- Özel sektör işçileri ve devlet memurları Çarşamba ile Cuma günleri arasında işe gitmeyecekler ve protestolara katılacaklar. İşe gitmediğinde çok büyük sorun yaşayacak olanlarda en azından iş yavaşlatma eylemine katılacaklar. 2- Üç gün boyunca ülke çapındaki öğretmenler derslerini iptal etmeliler ve öğrenciler okullarına üniversitelerine gitmesinler. 3- Özel şirketler vergilerini ödemeyi geciktirsin ve her ofise protesto göstergesi olarak ulusal bayrağımız asılsın."
Bu üç kuralın 3 gün boyunca uygulanmasını isteyen hükümet karşıtları, hükümetin düşmesi için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Diğer yandan başbakan Shinawattra da halkı sükunete davet etmeye devam ediyor.

KK(AÖ/İD)