KOSOVA Meclisi'nde 3 milletvekili ile temsil edilen Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclisi’nde azınlıkta olan topluluklara uygulanan milletvekili kontenjanının en az bir dönem daha devam etmesi gereğini yineledi.
Yağcılar, Kosova’da gözetimli bağımsızlığın sona erdiği günde milletvekili kontenjanı konusunun ele alınacağı sözünün verildiğini hatırlatırken, "Milletvekili kontenjanı uygulamasının bir dönem daha devam etmesi için başvuru yapmaktayız. Bu bir şartlandırma değildir" diye konuştu. Yağcılar, yaptığı açıklamada, kontenjan ile ilgili yapılan başvurunun amacını aşmış bir husus olmadığına dikkat çekti.
Kosova Meclisi’nde azınlık topluluklara milletvekili kontenjanının bir dönem daha sağlanmasının Kosova devletinin menfatine olduğunu söyleyen Bakan Yağcılar, "Milletvekili kontenjan uygulamasının bir dönem daha devam etmesi Kosova’nın ve demokrasinin gelişmesinin menfaatine olacaktır” dedi.
KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, azınlıktaki toplulukların Kosova’nın devlet olarak tesis edilmesine katkılarını vermeleri için milletvekili kontenjanı konusunda çözüm bulunacağına inandığını kaydetti.
Kosova Türkleri'nin yanı sıra, diğer azınlıklar da aynı talepte bulunuyor ancak bütün Arnavut partileri buna karşı çıkıyor. AB, ABD, Türkiye yanısıra diğer uluslararası kurumlar, Kosova’daki azınlık partilerine bir dönem daha milletvekili kontenjanı ujgulanması için Kosova Hükümetine ve Kosova’daki Arnavut partilerine baskı yapıyor.

TK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)