ADINI Fatih Sultan Mehmet’in annesinden alan ve Nürnberg’de faaliyette gösteren Hüma Yardım Derneği, muhtaç durumda bulunan Azeri Ehedeva ailesine yardım eli uzattı.
Bir süre önce özel nedenlerden dolayı Almanya’ya iltica eden ve ilticaları kabul edilen Anne Aynure Ehedeva çocukları Ferit ( 9), Güller ( 11) ve Rauf (2) Nürnberg’e iki saat uzakta küçük bir kasabadaki ilticacı yurdunda kötü şartlarda yaşamaya başladı. Ferit ve Güller vasıta bulunmayan okula gitmek için erkenden kalkıp otobanda yürümek zorunda kaldı. Almanca bilmeyen aile AWO adlı kuruluştan yardım istedi ve Nürnberg’e taşınmak istediklerini bildirdi. AWO ise Hüma Derneği'ni devreye soktu.
HÜMA'YA TEŞEKKÜR ETTİ
Huma Derneği Başkanı Gülşah Çınar, Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Emine Boztepe ve Avukat Ender Sürekli, Ehedeva ailesi ile Nürnberg’de bir araya geldi. Azerbaycan’da rahat bir hayat sürerken, zor şartlar içinde yaşamaya başlayan, psikolojileri bozulan ve hasta olan Ehedeva ailesine bir ev bulunması için faaliyete geçildi. Çocuklara hediyeler verilerken, Avukat Ender Sürekli ailenin hukuki işlerini ücretsiz olarak üstlendi. Azeri ailenin annesi Aynure Ehedeva, Hüma Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

TT(SS)