FİLİPİNLER'de geçen yıl meydana gelen kasırganın yol açtığı zararların giderilmesi amacıyla Azerbaycan hükümeti bu ülkeye 200 bin ABD Doları tutarında kaynak ayırdı.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Elman Abdullayev, bu malzeme BM Dünya Gıda Programının Filipinler'de gerçekleştirdiği insani yardım programları aracılığıyla mağdur nüfusun temel gıda ihtiyaçlarının ödenmesine sarf edileceğini söyledi. Abdullayev, "Bu tür yardım faaliyetleri bizim insanlığa olan sempatimizden ve kaygımızdan ileri geliyor. Ve tabiki bizde insanların kederini elimizden geldiği kadar yardım ve destek olacağız" dedi.
Filipinler'de gerçekleşen kasırga 2013'ün 8 Kasım tarihinde meydana geldi. Doğal afet Filipinler'de binlerce insanın ölümüne ve yüzlerce evin tamamen yıkılmasına neden oldu, ülkede gıda, su ve diğer birincil ihtiyaç ürünlerine keskin ihtiyaç duyulmuştur. Oluşan insani krizin boyutlarını dikkate alarak, doğal felaketin sonuçlarının giderilmesi amacıyla Filipinler hükumeti ve BM uluslararası kamuoyuna ortak başvuruda bulundu. Bu başvuruya cevap olarak dünyanın birçok ülkeleri ve uluslararası kuruluşlar Filipinlilere destek olmaya devam ediyor.

(SS)