AZERBAYCAN Türk Sanayici İş Adamları Derneği (TUSİAB) 20'nci Dönem Yönetim kurulu Başkanı yapılan seçimlerin Yavuz Keleş oldu.
Başkent Bakü’de düzenlenen TÜSİAB 19. Dönem Genel Kurul Toplantısına, KKTC Bakü Büyükelçisi Sadettin Topukçu, Azerbaycan Milletvekilli Musa Kasımlı ve bir çok işadamı katıldı. İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının okunması ile başlayan genel kurulda, protokol konuşmalarının ardından TÜSİAB yönetim kurulu üye ve başkanlık seçimleri yapıldı. Seçimlere Tek Aday olarak giren Yavuz keleş, yönetim kurulu başkanı seçildi.
Her iki devletin kurucularını ve Soma'da yaşamını yitiren 301 madenciyi anarak konuşmasına başlayan Keleş, "Bu cemiyet, her dönem birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmiş çok sevdiğimiz her iki devletin ekonomik gelişmesinde ikili ilişkilerin daha iyi yerlere gelişinden ciddi katkılarda bulunmuştur" dedi. Bu hizmetleri hazmedemeyen bazı kesimlerin olduğunu vurgulayan Keleş konuşmasına şöyle devam etti:
"Kendi becerisizliklerini kamuflaj ederek zaman zaman derneğimiz hakkında senaryolar üretip, haksız ittihamlarda bulunmuşlardır. Hatta derneğimize herzaman destek veren, iş adamlarımızın büyümesinde öncülük eden devlet büyüklerimizle olan gönül bağımızı koparmak için bizleri belli bir idiolojinin güdümünde göstermek istemişlerdir.Burası 300` e yakın iş adamının oluşturduğu bir cemiyet. Elbette farklı farklı düşünülecek, farklı farklı yazacaklardır. Bu farklılığımız bizim bezeğimizdir, bizim rekliliğimizdir."
Yönetim Kurulu üyesi Lokman Kartal ise, TÜSİAB'ın bugüne kadar demokratik teamüllerle seçimlerini yapan, genel kurullarını gerçekleştiren ve hizmete aday arkadaşlarla Azerbaycan ve Türkiye için bir şeyler yapmak gayretinde olan sivil toplum örgütü olduğunu, yeni yönetim kuruluyla da her iki ülkeye faydalı olacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

AK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)