AZERBAYCAN’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 91’inci doğum yıl dönümü dolayısıyla 'Gül Bayramı' adı altında Bakü başta olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde parklar, dünyanın değişik ülkelerinden getirilen güllerle donattı.
Azerbaycan’ın merhum lideri Haydar Aliyev’in adını taşıyan 'Haydar Aliyev Parkı'nda sabah saatlerinde başlayan şenlikler sırasında çeşitli sanatçıların konserleri, amatör grup ve ilköğretim okullarının halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin de yer aldığı müzik ve eğlence programı düzenlendi. Yaklaşık 150 ayrı ülkeden getirilen çiçeklerle süslenen parktaki etkinliklere halk büyük ilgi gösterdi. Azerbaycan Reformcu Gençler birliği başkanı Ferit Şahbazlı, Bugün dünyadaki bütün Azerbaycanlıların umumi lideri Haydar Aliyev’in 91’inci yıl dönümünün olduğunu belirtti. Haydar Aliyev’in Azerbaycan’ın en zor dönemlerinde iktidara gelerek, Azerbaycan’ı zor durumdan çıkardığını ifade eden Şahbazlı şunları söyledi:
"Azerbaycan'ı siyasi ve ekonomi sorunlarıyla aldığı iktidarı, bu sorunları, Azerbaycan'dan kurtarmış büyük bir siyasi liderdir. Bugün Haydar Aliyev hakkında konuşmak hem zor hem de çok kolaydır. Zor onun içindir ki Haydar Aliyev’in geleceğe yönelik siyasetini analiz etmek bir sonuç çıkarmak büyük bir başarıdır. Haydar Aliyev'in yaptığı siyaset gördüğü çalışmalar her bir Azerbaycanlı vatandaşın kalbinde iz bırakmıştır. Bugün Haydar Aliyev’in 91'inci yıldönümü nedeniyle Azerbaycan’ın her şehrinde gül bayramı kutlanıyor. Bugün dünyanın her yerinden nadir bulunan güller Azerbaycan’a getirilmiştir. Bugün de görüyorsunuz ki Azerbaycan'ın ayrı şehirlerinden insanlar buraya akın ederek ulu önder Haydar Aliyev’i ziyaret ediyorlar. Azerbaycan gençliği Haydar Aliyev’i sevgi ve saygıyla anıyor. Bugün Azerbaycan’da gençlere verilen önem dünyaya örnek teşkil edecek şekildedir."
Kutlamalar kapsamında akşam saatlerinde ayrıca sahil parkında çeşitli sanatçıların katılımıyla halka açık konserler düzenlenecek. 

AK(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)