AVRUPA Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapacağı şölen ülke gündemine oturdu. Şölene katılacağı açıklanan Başbakan Erdoğan'ın 19 Haziran perşembe günü şölende konuşması bekleniyor. Avusturya basını ve siyasiler  Erdoğan'ın Türkiye'nin iç siyasetini Avusturya'ya taşıyacağını savunarak buna karşı çıktı.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ İÇİN 500 BİN EURO
Viyana Emniyet sözcülüğü şölenin yapılacağı alan ve protesto gösterilerini kontrol edebilmek için gerekli önlemlerin alındığını duyurdu. Tüm bu güvenlik harcamalarının 500 Bin Euro tuttuğu verilen bilgiler arasında.
Aşırı sağcı olarak tanınan Avusturya Özgürlükçü Partisi (FPÖ) lideri Heinz Christian Strache, Erdoğan için harcanacak tüm giderlerin kendisinden tahsil edilmesini istedi. Strache "Kendine oy istemek için buralara gelen Erdoğan'a benim halkımın vergileriyle harcama yapılmasın" dedi.
PILZ: ÜLKEYE SOKMAYALIM
Yeşiller Partisi Milletvekili Peter Pilz ise Twitter hesabından yaptığı açıklamasında "Erdoğan'ı havaalanından geri çevirelim. Ülkeye sokmayalım" dedi. Öte yandan Viyana Belediyesi şölenin yapılması iznini dün verdi. Buna göre şölen Kagran bölgesindeki 7 Bin kişi kapasiteli buz pateni salonunda gerçekleşecek.
10 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Şöleni organize eden UETD Avusturya şubesi salon dışına dev ekranlar kurarak dışarıda kalan davetlilere yayın yapılacağını duyurdu. Şölene en az 10 bin davetlinin gelmesi bekleniyor. Avusturya'da faaliyet gösteren yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşu ise Heldendank meydanında Erdoğan'ı protesto edeceklerini açıkladı.