BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Avusturya ziyareti konusunda Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’dan sonra İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) de endişelerini dile getirdi.
Salzburger Nachrichten gazetesinin verdiği habere göre, Bakan Mikl-Leitner yaptığı basın toplantısında, Erdoğan’dan hassas yaklaşım beklediklerini vurguladı. Bakan Mikl-Leitner, "Türk toplumu içerisine nifak tohumları atmasın ki Türk toplumu Viyana’da huzur içerisinde yaşayabilsin" dedi.
İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, Erdoğan’ın konuşma yapacağı 7 bin kişi kapasiteli Albert Schulz Salonu'ndaki toplantı için iznin belediye yetkililerince verilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Johanna Mikl-Leitner, ancak izin alındıktan sonra Anayasayı Koruma Örgütü, Cobra özel timleri ve polis yetkilileri ile bir güvenlik planı yapılacağını belirtti. "Toplantının barış içerisinde geçmesi için gerekeni yapmak zorundayız” diyen Bakan, “Karşı gösterilerin de olacağını hesaplıyor ve hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz” diye konuştu.
Avusturya Halk Partisi (ÖVP)’nin Viyana İl Başkanı Manfred Juraczka ise, Erdoğan’dan kelimelerini dikkatli seçmesini isterken, "Hükümetin uyum çabalarını kösteklemesini değil desteklemesini umut ediyoruz" dedi. Avusturya’da yaklaşık 115 bini Avusturya vatandaşı 270 bin Türkiye kökenli yaşıyor.