Rapora göre 2015 yılında Müslümanlara yönelik 156 saldırıyapıldı. Bu saldırların yüzde 95’ine Müslüman kadınlar maruz kaldı.

Saldırıların, nefret suçu, sözlü saldırı, ayrımcılık, İslamofobik saldırılar ve diğer saldırıları içerdiği belirtilen raporda, saldırıların sosyal medya, metrolar ve kamu kurumlarında gerçekleştiği kaydedildi.

Rapora göre, saldırıların yüzde 40’ı kişilere yönelik sözlü saldırı, yüzde 13’ü nefret söylemi, yüzde 12’si fiziksel saldırı, yüzde 9’u İslamofobik saldırılar, yüzde 22’si ise diğer saldırılar olarak kayıtlara geçti.

'MÜSLÜMANLAR FARKINDA DEĞİL'

Avusturya Müslümanlar için Dokümantasyon Merkezi adına açıklama yapan Elif Öztürk, merkez kurulduktan sonra ilk raporu yayımladıklarını ifade ederek, 156 saldırı vakası aldıklarını ancak bu sayının çok daha yüksek olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Müslümanların saldırılara alıştığını ve bu nedenle sorun olarak görmediğini kaydeden Öztürk, “Müslümanlar o kadar alışmış ki böyle bir sorun olduğunun farkında bile değil. Sokaktan geçerken birisinin kendisine ‘terörist' demesini normal olarak görüyor. Bu kabul edilemez.” dedi.

İŞTEN ATTILAR

Müslüman toplumuna yönelik saldırıları gündeme getirmek üzere çalıştıklarını dile getiren Öztürk, “Sorunun varlığı kabul edilirse çözüm bulmanın yolu açılır. Bundan sonra ilgili kurumların gerekli adımları atmasını isteyebiliriz. Müslümanlara yönelik saldırılara karşı şimdiden tedbirler alınmalıdır." diye konuştu.

Öztürk, yaşanılan vakalar arasında başörtülü bir kadın ve çocuğunun kreş dönüşünde yüzlerine tükürülmesi ve başı açık bir bayanın Müslüman olduğunun öğrenilmesinden sonra işten atılması gibi örnekler olduğunu anlattı.