ALMANYA ve Avusturya’da yaşayan Uşaklılar, Münih Uşaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 10'uncu kez düzenlediği geleneksel Kır Şenliği’nde buluştu. Münih Ostpark’daki Theatron Arena'da 3gün süren şenliğe, bu yıl rekor sayıda kişi katıldı.
Dernek Başkanı Mustafa Malak yaptığı açılış konuşmasında, "Babalarımızın bir çift öküz parası kazanabilmek için geldiği bu ülkede artık biz kalıcıyız. Burada başarılı iş adamıyız, bilim adamıyız, politikacıyız, sanatçıyız kısacası bu toplumun ayrılmaz bir parçasıyız" dedi.
Şenliğe Türkiye’den Uşak Belediye Başkanı AK Parti'Lİ Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve Uşak Belediye Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet katıldı. Belediye Başkanı Cahan, Dernek Başkanı Mustafa Malak ve yönetim kurulu üyesi İbrahim Nacar’a sembolik hediyeler verdi.
Münih’in sevilen sanatçısı Uşaklı, Mustafa Yayla müziği ve sesi ile 3 gün konukları coşturdu. Şenlikte 'Münih’in İbrahim Tatlıses’i olarak tanınan Levent Canses, uzun süre alkışlandı.
Münih Türkiyem Folklor Ekibi Kafkas ve Ege yöresi halk oyunlarıyla şenliğe renk kattı. Türk Sanat Müziği sanatçısı Bekir Bekçi duygulu eserleri seslendirirken, Şair Ahmet Selçuk İlkan şiirleriyle katılanlara unutulmaz dakikalar geçirtti.

Aİ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)