AVRUPA'da yaşayan Kayserililer'in bir araya getirilmesi amacıyla 'Avrupalı Kayserililer Birliği' kuruldu.
Köln'de düzenlenen açılışa Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, KRV Eylaeti Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, Kayserili milletvekilleri, çok sayıda Türk ve Alman konuk katıldı. Açılışta konuşan Avrupalı Kayserililer Birliği Başkanı Erdoğan Esen, şöyle dedi:
"Amacımız; Avrupa'da yaşayan Kayserili vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve geleneksel yönlerini canlı tutmak, onların Türkiye ve Kayseri ile olan bağlantılarını desteklemek ve korumak. Avrupa çapında faaliyette bulunan Kayseri hemşehri derneklerimizin birlikte hareket etmesini sağlayacak ve onlara yön verecek, bütün siyasi partilere açık ama partiler üstü olan, halk yararına, tarafsız bir çizgi izleyecek çatı kuruluşu oluşturmayı hedefledik."
"EĞİTİME ÖNEM VERMELİYİZ"
Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ise, ekonomik ve sosyal açıdan güçlü bir toplum için genç ve çocukların eğitimine önem vermeleri gerektiğini söyledi. Başkonsolos Engin, "Umarım Avrupalı Kayserililer Birliği söylenmeyeni söyleyen, yapılmayanı yapan güçlü bir dernek olur. Geleceğimiz yapılmayanları yapanlarındır. Avrupa'da güçlü bir birliktelik kurarak Kayseriyi ve ülkemizi tanıtıp güçlü ticari ortaklıklar kuracağınıza inanıyoruz" diye konuştu.

MZ(AÖ/İD)