LÜKSEMBURG'ta bulunan Avrupa Birliği İstatistik Dairesi yaptığı basın açıklamasında AB’ye üye 28 ülkede işsizlik sayısının giderek yükseldiğine dikkat çekti. AB ülkeleri içinde işsizlik sayısı 26 milyon 600 bin kişiyle rekor düzeye tırmandı.
İşsizlik oranı en yüksek olan ülkelerin başında Yunanistan (yüzde 27,4) ve İspanya (yüzde 26,7) geliyor. İspanya’da 25 yaşın altında olan genç işsiz sayısı yüzde 57.7, Yunanistan’da ise yüzde 54.8. AB ülkeleri içinde 6 milyondan fazla gencin işsiz olduğu, son 5 yıl içinde gençlerin iş bulmakta yaşadığı sıkıntıların bilinmesine rağmen olumlu bir çözüm bulunamadığı açıklandı.
AB ülkeleri içinde son üç ay içinde işsizlik oranında değişiklik olmadığı 28 üye ülke içinde işsizlik oranı yüzde 12.1. İşsizlik oranı en düşük olan ülkelerin başında Avusturya (yüzde 4.8) ve Almanya (yüzde 5.2) geliyor. Yeni yılın başında açıklanan rekor işsizlik sayısının yıl sonuna doğru artması tahmin ediliyor. Enerji fiyatlarının giderek yükselmesiyle devam eden küresel ekonomik kriz iş piyasasını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

LG(SS)