MERKEZİ Frankfurt'ta bulunan Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin, Türkiye’de hükümetin demokrasiyi yok ederken hukuk devletini katlettiğini öne sürdü.
Başkan Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye‘de 17 Aralık’ta bakan ve çocuklarının yanı sıra bürokrat, belediye başkanı ve işadamları hakkında yolsuzluk yaptıkları iddiası ile soruşturma ve operasyonlar başlatıldığını hatırlattı. Hükümetin yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını durdurmak için yargı ve kolluk kuvvetleri üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığını öne süren Çetin, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği sonucu atanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerini hedef aldığını savundu.
Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin, ‘Dünya lideri’ olduğunu öne süren Başbakan Erdoğan’ın ülkeyi yönetmekten aciz olduğunu, iktidara gelirken millete verilen sözlerin altında kaldığını öne sürdü. Çetin, iddialarını şöyle sürdürdü:
“Bize göre bu yapılanlar aymazlık, utanmazlık ve pişkinlik örneğidir.
Avrupa’da, özellikle sözde İslami holdinglerin yaptığı soygunların yarası hala kanarken ve Deniz Feneri Yolsuzluğu Avrupa Türklüğü’nün hafızasında tazeliğini korurken; ortaya çıkan bu rezaletler karşısında bir hükümetin iktidarda kalmasının mümkün olmadığını en iyi bilen Avrupa Türkleri'dir.” TE(AÖ/İD)