ARNAVUTLUK Başbakanı Edi Rama ile görüşen AB Komisyonunun Genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, "Arnavutluk’un yeri Avrupa Birliği’ndedir" dedi.
Avrupa Birliği Komisyonun kararını bildirmek için başkent Tiran’a gelen Stefan Füle ortak basın toplantısında Arnavutluk’a Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsü verilme önerisinin AB Bakanlar Konseyi’ne sunulacağını söyledi. Stefan Füle, Avrupa Komisyonu’nun ilerleme raporunda, üye devletlerin Arnavutluk’a koşulsuz ve çekincesiz aday statüsü verilmesinin tavsiye edildiğini ifade etti. Raporun belli bir hükümete bağlı olmadığını, önceki hükümetin çalışmalarını da takdir ederek, iktidar veya muhalefet olunsa da olumlu çalışmaların durmaması gerektiğini vurguladı.
Çatışmacı bir siyasi iklimin Arnavutluk’un imajına zarar vereceğini ve reform sürecine engel olacağını da söyleyen Stefan Füle, hükümet ve muhalefetin aralarında ılımlılık ve uzlaşma göstermeleri gereğini ifade etti.
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, AB Komisyonu’nun ilerleme raporunda aday statüsü tavsiyesi, hükümet çalışmalarının açık ve somut sonuçlarının güçlü kanıtları olduğunu söyledi. Rama, "Tavsiye kararı bizim için sorumluluktur" dedi.

ES(AÖ/İD)