ATLASJET Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bilette tavan fiyat uygulamasına ilişkin yolcuyu ucuza uçuracaklarını söyledi. Ersoy, bu yıl da 40 günlük bir periyod haricinde yolcuların 100- 200 TL arasında uçabileceğini bildirdi.
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, 'nın sorularını yanıtladı. Atlasjet’in Londra Luton Havalimanı’na uçuşu dolayısıyla Londra’da konuşan Ersoy, Ukrayna’daki krize rağmen Ukrayna’ya güvendiklerini açıkladı. Ersoy, ayrıca bilette tavan fiyat uygulamasına ilişkin artışa değinerek yolcuyu ucuza uçuracaklarını söyledi.
Ukrayna’da Atlasjet UA isimli havayolu şirketini kuran Ersoy, Ukrayna’da ekonomik büyümenin tekrar başlayacağının altını çizerek şunları söyledi:
"İlk yatırıma karar verdiğimizde Ukrayna basını böyle bir ortamda yatırımı neden yaptınız dedi. Biz 3 uçakla yatırıma başladık şimdi dördüncü uçağı tescil etmeye karar aldık. Uçak sayımız dörde çıkıyor. Bu sene nispeten zor olacak Ukrayna’da. Bu yüzden daha yumuşak bir geçişle seneyi tamamlamayı düşünüyoruz. Çok fazla hat değil Ukrayna’nın güneyi ve doğusundaki hatlara öncelik tanıyarak uçuşlarımıza başlayacağız. Bu yıl sonuna kadar Ukrayna’da her şey yerli yerinde olacağını ve ekonomide büyümenin tekrar başlayacağını ve uçuşa olan talebin artacağına inanıyoruz. Bu seneyi izleyeceğiz önümüzdeki sene pazarı takip edip 5-10 uçak arasında filo sayımızı artırıp o pazarda ciddi bir pay sahibi olmayı hedefliyoruz."
40 GÜN BELLİ SAATLERDE 299 TL
Bilette tavan fiyat uygulamasındaki artışa ilişkin olarak ise Ersoy, bu senede 40 günlük bir periyod haricinde yolcuların 100 ile 200 TL arasında uçabileceğini kaydetti. Ersoy, şöyle konuştu:
"Biz daha önceki demeçlerimizde de belirtiyorduk. Dolar 3 liraya gelene kadar petrol fiyatlarında varil olarak 110 dolar seviyesini aşana kadar bir artış yapmaya gerek kalmıyordu bu tavan fiyatı kullanabiliniyordu. 30 Mart’taki seçimlerden sonra siyasi istikrarın devam ediyor olması, ekonomik istikrarında buna paralel devam edeceğini ekonomik göstergelerin belli etmiş olması, Ukrayna’da ki krize rağmen petrol fiyatlarının 110 doları aşamayacağını göstermiş olması 299 lira fiyatın korunabileceğini gösteriyordu. O, 10 TL ayarlama yapılmasının tek sebebi vardı. Her şeyin dahil olduğu, koltuk aralıklarının geniş olduğu ki bunu yapan iki havayolu var zaten Türkiye’de. Bir THY ve bir de biz Atlasjet. Diğer tüm özel havayollarının uyguladığını düşük maliyet sisteminde ciddi bir maliyet farkı oluşması ama fiyat farkının oluşmaması idi. Bunu zaten düşük maliyetli havayolu şirketleri farklı sınıflar açarak bunu 50 TL fiyat farkı uygulayarak aradaki maliyetin ne kadar olduğunu da kamuoyuna göstermiş oldular. Tabi bunu hükümetten ve diğer havayolları ile bir araya gelip bu kadar farkı göstermektense arada bir 10 TL fiyat farkı olmasının her şey dahil havayolu şirketlerinin koruyacağı konusunda mutabık kalındı.309 TL’lik fiyat bundan oluştu aslında. Yoksa 299 TL’lik fiyat korunabilirdi. 365 günlük sezonun 250 günü Yurttaşlarımız 100- 200 TL fiyatları arasında seyahat edecek. Öyle 300 TL’lik fiyatları görmeyecek. Çok az bir kısmında en fazla 40 gün belli saatlerde uçuşlarda 299 TL’lik fiyatlar kullanılacaktır. Onun dışında halkımız bu senede ucuz fiyata uçabilecek, seyahat edebilecektir."
3'ÜNCÜ HAVALİMANI
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Ersoy, Atatürk Havalimanı’ndaki sıkışıklığın Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da yaşanmaya başladığını belirterek yeni hat açmakta zorlandıklarını ve bunu aşmak için iç hat uçuşlarının belli kısmının dış hat frekansına çekerek çözüm bulduklarını fakat bir an önce 3'üncü Havalimanının yapılmasını ümit ettiklerini söyledi. 

MÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)