Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / - Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’ne bağlı Werl kentinin Sönnern köyünde Atıcılar Kralı seçilen ancak, Müslüman olduğu için unvanı geri istenilen Mithat Gedik, kral olarak kalabilecek. Katolik St. Georg Pröbsting Atıcılar Kardeşliği’nin Müslüman Mithat Gedik’i üye yapmasını eleştiren ve hem üyelikten atılmasını hem de kral unvanını iade etmesini isteyen Tarihi Alman Atıcı Kardeşlikleri Federasyonu, gelen tepkiler üzerine kısmen geri adım attı.



Konuyu görüşmek üzere toplanan Federasyon Yönetimi, özel izinle Mithat Gedik’in Sönnern Atıcılar Kralı olarak kalmasını kararlaştırdı. “Atıcı kardeşliğine saygı için” Gedik’in krallığına itiraz etmekten vazgeçildiğini kaydeden Federasyon Yönetimi, ancak Mithat Gedik’in ilçe düzeyindeki yarışlara resmi bir katılımının mümkün olamayacağına karar verdi.



Tüzük gereği Katolik bir kulübe Müslüman birisinin üye olamayacağını savunan Tarihi Alman Atıcı Kardeşlikleri Federasyonu’nun tavrına, Almanya düzeyinde toplumun bir çok kesiminden tepki gelmişti.