ALMANYA'da Aşağı Saksonya Eyaleti Eğitim Bakanlığı, Müslüman öğrencilerin Ramazan Bayramı'nı ailelerinin yanında geçirebilmeleri için üç günlük izin verdi. Alınan bu karara göre, Türk öğrenciler okul yönetimine başvurarak yaz tatiline üç gün önceden çıkabilecekler.

YEŞİLLER PARTİSİ ÖNAYAK OLDU

Aşağı Saksonya Eyaleti'nde Yeşiller Partisi 30 Temmuz’da yaz tatiline girecek olan okulların Türk ve Müslüman öğrencilerin 28 Temmuz'da başlayacak Ramazan Bayramı'nı aileleriyle birlikte geçirebilmeleri için girişim başlattı. Yeşiller Partisi, okulların üç önce yaz tatiline girebilmeleri için konuyu Eyalet Eğitim Bakanı Frauke Heiligenstadt’a iletti. SPD’li Bakan da yayınladığı genelgeyle üç günlük izine onay verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşiller Milletvekili Belit Onay, “Bayramın okul tatiline bu kadar yakın olmasını birçok aile değerlendirmek isteyecektir. Sadece bayramın ilk gününe izin çıkması bayram mutluluğunu yarıda bırakacaktır. Oysa birçok aile bu fırsattı değerlendirerek büyüklerini ve yakınlarını ziyaret etmeyi arzulayacaktır" dedi.

OKULA MÜRACAAT EDİLMELİ

Bu yıl için özel bir uygulama olacağının altını çizen Belit Onay, “Yeni düzenlemeye göre Ramazan bayramının ilk günü olan 28 Temmuz tarihi için Müslüman öğrenciler okuldan izinli olacaklar. Bayramın 2 ve 3. gününde, yani 29 ve 30 Temmuz günlerinde ise öğrenciler okul müdürlüklerine başvuru yaparak izin alabilecekler. Bunun için öğrenciler okul idaresine başvurmalı. Aşağı Saksonya’da ilk kez böyle bir uygulama olacak. Bazı kesimler karşı çıksa da alınan sonuç çok güzel” diye açıklama yaptı.

MU(SSA)