ARJANTİN Devlet Başkanı Cristina Kirchner, aynı zamanda vatandaşı olan Papa Francesco’ya, göreve seçilişinin birinci yılı dolayısıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Roma’da kaldığı otelde düşen Kirchner’in sol ayak bileğini incittiği belirtildi.
Cristina Kirchner, Dışişleri Bakanı Hector Timerman’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle Papa Francesco’yu Vatikan’da ziyaret etti. Vatikan Devlet Sekreteri Pietro Parolin’in de hazır bulunduğu heyetlerarası görüşmenin ardından, Papa ile Kirchner’in baş başa bir öğlen yemeği yediği açıklandı. 
TOPALLAYARAK PAPA’YLA BULUŞTU
Papa’nın ikamet ettiği Azize Marta Konukevi’nde gerçekleşen buluşmaya Kirchner’in geç geldiği, bunun da, Roma’da kaldığı Eden Otel’de geçirdiği 'ufak bir kazadan' kaynaklandığı belirtildi. Devlet başkanının otelde düşerek, sol ayak bileğini burktuğu ve Umberto I Polikliniği’nde tedavisinin yapıldığı bildirildi. Kirchner’in topallayarak ve ayağı sarılı bir şekilde Papa’nın huzuruna çıktığı kaydedildi. Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Kirchner’in ziyaretinin amacının; birinci yılını doldurması münasebetiyle, Arjantin halkının selamlarını, sevgi dolu hislerini ve tebrik mesajlarını Papa’ya iletmek olduğunu açıkladı.
"BANA DUA EDİN"
Papa ile Kirchner, 13 Mart 2013 tarihinde seçilmesinin hemen ardından Vatikan’da, ardından Dünya Gençlik Günleri kapsamında Brezilya’da da bir araya gelmişti. Kirchner ile vatandaşı Papa, böylece 1 yıl içinde 3 kez bir araya gelmiş oldu. Öte yandan Papa, Twitter’daki hesabından paylaştığı mesajında, ilk yılını tamamlaması nedeniyle kendisine sevgi dolu tebrikler gönderenlere teşekkür ederek, “Lütfen benim için dua etmeye devam edin” isteğinde bulundu.
 

EÇ(AÖ/İD)