"SAGLIK GÖREVLİLERİNDEN ALDIMIZ TAVSİYELERLE HAREKET ETTİK"
Beyninde tümör olan 5 yaşındaki erkek çocukları Ashya’nın anne babasına kırmızı bülten çıkartarak 'cani muamelesi' uygulayan Hampshire Emniyeti, arama yöntemleriyle ilgili eleştirilerireddederken beklenen özür yerine "Sağlık görevlillerinden aldığımız tavsiyelerle hareket ettik" diye savunma yaptı.
Tibbi tavsiyenin Ashya’nın tehlikede olduğu yönünde olduğunu vurgulayan Hampshire polisi, bugün bir tıp ekibinin Malaga’ya gönderileceğini açıkladı. Ashya’nın babası Brett King, internete koyduğu video görüntüsünde polisin kendilerini aramasını “komik bir kovalama” olarak yorumladı ve Marbella’yadaki evlerini satıp çocuklarının tedavisine para bulmaya İspanya’ya gittiklerini söyledi.
Anne baba Cumartesi günü tutuklandıktan sonra Ashya’nın ambulansla Malaga Çocuk Hastanesi’nde yoğun bakıma alındıktan sonra bugün yoğun bakımdan çıkartıldığı belirtildi. İngiliz polisinin Ashya’nın anne babası için sınırdışı edilme muamelelerini başlattığı kaydedildi.
Ashya’nın tedavi gördüğü Southampton Hastanesi’ne döndükten sonra aienin istediği daha önce rededilen şua tedavisinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.
İngiltere’de çok kimse polisin acımasız hareket ettiği görüşünde ve polisi eleştiriyor. Ashya’nın bir iki gün içinde İngiltere’ye dönmesi bekleniyor. Hala anne babanın çocuklarını hastaneden alıp götürmelerinin suç olup olmadığı netlik kazanmadı.