Özellikle kara yoluyla Türkiye'ye giden vatandaşların üye olduğu bu kurumun, üyelerinin araçlarının yolda arızalanması halinde sunduğu hizmetler ise yeterince bilinmiyor. 


ANAHTAR KAYBOLUR YADA BOZULURSA?

ADAC basın sözcülerinden Jochen Österle tüm üyelerin işine yarayacak bilgiler verdi. Österle, ADAC'nin Avrupa genelinde yolda giderken araçları bozulan üyelerine ilk sunduğu hizmetin aracı ilk uygun tamirhaneye çekmek (masraf en fazla 300 Euro) olduğunu ifade etti.

ARAÇ HURDA İSE ALMANYA’YA ÇEKİLMİYOR!

Bunun yanında Avrupa'da arıza veren aracın o gün tekrar tamir edilememesi durumunda üyelerine 7 günlük araç kiralama (tutar en fazla 364 Euro ve sürücünün yurt dışında kredi kartı olması gerekiyor, aksi halde araba kiralamak mümkün değil). Ayrıca eve uzaklığın bin 200 km olması durumunda da uçak veya tren bileti hakkı sunuluyor. 

KONAKLAMA İMKANI

Basın sözcüsü, yine aracın kullanım dışı kalması halinde üyelerine Avrupa'da üç gecelik otel/konaklama (kişi başı geceliği en fazla 85 Euro) imkânı sunulduğunu anlattı. Avrupa genelinde yapılan bir kaza sonrası aracın 'hurda' olmaması (ekonomik veya teknik açıdan) kaydıyla ve Almanya dışında aracın 3 gün içinde yapılmasının mümkün olmaması halinde aracın Almanya'ya geri getirildiğini belirtildi. 

NAKİT PARA İMKANI

Österle, dünya genelinde (Almanya hariç) seyahat eden ve yanlarında nakit para olmayan üyelerine, araçlarının bozulması halinde tamir ve araç çekimi için bin 228 Euro'ya kadar kredi verdiklerini anlattı. 

Basın sözcüsü, yine dünya genelinde (Almanya hariç) araç kiralamak için bin 100 Euro, gecelemek için 360 Euro ve tren ya da uçak bileti kredisi (en fazla 8 kişi için) verildiğini açıkladı. Basın sözcüsü Avrupa genelinde araç anahtarının kaybolması ya da bozulması halinde yardım, araç parçası gönderimi, hurda aracın gümrük ve çöpe atımı yardımı gibi de hizmetler sunduklarını bildirdi.