NORVEÇ, 'Asrın Katili' olarak nitelendirilen Anders Behring Breivik’in annesi Wenche Behring Breivik hakkında çıkarılan kitabı konuşuyor.
Cumartesi günü piyasaya sürülen yeni kitapta Wenche Behring Breivik’in katliamdan 2 ay sonra oğlunu affettiği yazıyor. Kitapta, Anne Breiivik ile ölümünden önce röportaj yapan yazar Asne Seierstad, "Oğlun ile yaptığı katliam konusunda konuşup anlaşma sağladın mı?" sorusunu yöneltiyor. Wenche Behring Breivik de, "Evet olaydan hemen birkaç ay sonra sağladım. Bir anne olarak anlaşınca rahatlayacağımı sandım” cevabını veriyor. “Peki oğlunu affettin mi?” sorusuna da “evet affettim” cevabını verdi.
Wenche Behring Breivik yazarın, peki ne düşündün. Oğlunun akli dengesinin yerinde olmadığını mı yoksa politik bir saldırıda mı bulunduğunu düşündün? sorusuna da "Beklenmeyen politik ve rasyonel bir eylemdi. Ama tam olarak beklenmeyen de değildi" karşılığını verdi. 'Asrın canisi' Anders Behring Brevik’in annesi Wenche Behring Breivik ile ölümünden önce yapılan röportajın yer aldığı kitapta, Wenhce Behring Breivik olay günü olan 22 temmuz günü, evde oğlu için makarna pişirdiğini ve oğlunu beklerken polislerin gelip kendisini götürdüklerini de anlatıyor.
Wenche Behring Breivik, o tarihten sonra Norveç’in en mutsuz annesi olduğunu olayın dünyada bir insanın başına gelebilecek en kötü olay olduğunu belirterek, "Öyle ki lezbiyen veya homofil olmaktan da kötü" diyor. 22 mart 2013 de ölen Wenhce Behring Breivik ile ilgili kitap yazan bir başka yazar Marit Christensen ise Breivik’in avukatları ve ablası tarafından yalancılıkla ve kitapta gerçek olmayan şeyleri yazmakla suçlanıyor.