HAYVANLARI Koruma Örgütü PETA, kış mevsiminin vazgeçilmez lükslerinden angora kazakların tüyleri diken diken eden dehşet verici üretim serüvenini görüntüledi.
PETA üyeleri son bir yıl boyunca dünya angora yün üretiminin yüzde 90'ının gerçekleştirildiği Çin'deki birçok üretim tesisinde gizli çekimler yaptı. PETA tarafından tarafından yayınlanan video görüntülerde, angora yünün angora tavşanlardan insanın bakmayı bile kaldıramayacağı kadar vahşi ve korkunç yöntemlerde alınışı gözler önüne serildi. Tüyleri diken diken eden görüntülerde, işçilerin tavşandan daha uzun yün alabilmek için hayvanın tüylerini kesme yerine yolduğu ve bu arada hayvanın inanılmaz acılar içinde sesler çıkardığı görülüyor. Tavşanlar bu yolma işleminden sonra yarı baygın ve yaralı halde tekrar kafeslerinin içine atılıyor. İşçiler bu yöntemin hem daha kazançlı hem de makastan daha pratik olduğunu söyledi.
Bazı çiftliklerdeyse, işçilerin işi çabuk yapmak adına hayvanın derisini keserek tavşanlara korkunç acılar çektirdiği gözlendi.