Mesut ZEYREK/KÖLN, () ANADOLU Üniversitesi Batı Avrupa Yükseköğretim Programları Öğrenci Seçme Sınavı, İkinci Üniversite ve Sınavsız Kayıt başvuruları 12 Mayıs 2014 Pazartesi gününe kadar uzatıldı.
Anadolu Üniversitesi'nin Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları ve Türkçe bilen her kesime sunduğu uzaktan yükseköğretim programlarına 2014-15 öğretim yılında yerleştirilecek öğrencilerin belirleneceği Batı Avrupa Öğrenci Seçme Sınavı, 28 Haziran 2014 Cumartesi günü saat 14.00'de Almanya'da Berlin, Frankfurt, Hamburg, Köln, Münih ve Stuttgart'ta, Almanya dışında ise Viyana, Brüksel, Paris, Den Haag, Londra, Bern ve Eskişehir'de yapılacak. Batı Avrupa Bürosu Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi Hülya Güreler, programlar ve kayıt ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Uzaktan Yükseköğretim Programları kapsamında, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji Lisans Programları ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Dış Ticaret, Turizm ve Otel İşletmeciliği, İlahiyat ön lisans Programları bulunuyor. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Açık Yükseköğretim Programları Seçme Sınavı, İkinci Üniversite ve Sınavsız Kayıt Başvuruları www.anadolu-uni.de adresli web sitesi üzerinden çevrim içi olarak yapılmaktadır. Seçme sınavına katılmak üzere başvuru işlemini tamamlayan adaylar başvuru çıktıları ile sınava katılım gideri ödeme belgesini Köln'de bulunan Batı Avrupa İrtibat Bürosuna gönderdikleri takdirde sınava yerleştirileceklerdir."

MZ(AÖ/İD)