AMERİKA, Irak'a 27 sandık silah, 5 milyon mermi ve 1300 tank mermisinden oluşan askeri mühimmatı teslim etti.
Amerika’nın, Irak'a terörle mücadele için önemli miktarda silah yardımında bulunduğu bildirildi. Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Terörle mücadelede kullanılmak üzere 27 sandık silah, 5 milyon mermi ve bin 300 tank mermisinden oluşan askeri mühimmatın Irak ordusuna teslim edildiği belirtildi. Açıklamada daha önce anlaşmış olduğumuz savaş uçaklarının teslimatının hızlandırılması için de çalışmalarımız devam ediyor."
Amerika'nın Bağdat Büyükelçiliği askeri ateşe yardımcısı, Amerika'nın iki hafta içinde teslim etmesi gereken 100 adet havadan karaya, karadan karaya atılabilen 'Hellfire' füzelerinin 13 adetlik ilk partisinin de teslim edildiğini belirtti. Irak'ın, Amerika ile yaptığı anlaşma uyarınca alması gereken 35 adet F-16 savaş uçağının ilkinin eylül ayında teslim edileceğini ifade eden büyükelçilik yetkilisi, "Apache" tipi helikopterlerin teslimatının ise ileri bir tarihte yapılacağını dile getirdi.
Irak Ordusu'nun Enbar vilayetindeki operasyonlarına da değinen Amerika'lı askeri yetkili, ordunun terörle mücadelede önemli gelişmeler elde ettiğini, silah yardımlarının "meyvelerini verdiğini" vurguladı.

AHM(AÖ/İD)