ALMANYA'nın Mannheim kentinde, geçen cuma günü 4'ü ağır 40 kişi yaralandığı yük treni ile yolcu treninin çarpışmasına ilişkin kaza soruşturulurken kazaya yük treni makinistinin bir sinyali görmemesi ya da demiryolu makaslarının yanlış yerleştirilmesinin neden olduğu iddia edildi. 
İki iddia da yetkililerce henüz doğrulanmazken, kazanın trenlerdeki teknik bir arızadan kaynaklanması olasılığı da araştırılıyor. Bu arada kaza yapan yük trenindeki kimyasal madde dolu varillerden sızıntı olmadığı açıklandı.
Korkutan kazada, içinde 250 kişi bulunan yolcu treninin iki vagonu raydan çıkarak yan yatmıştı. Vagonlarda sıkışan yolcular itfaiyenin üç saatlik çalışması sonucu vagonlardan kurtarılabilmişti. Kazadan sonra hastaneye kaldırılan 18 yolcunun hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi. Kaza nedeniyle haftasonu tren seferlerinde aksamalar görüldü. Mannheim Tren Garı'na 200 metre uzaklıkta meydana gelen kazaya karışan yolcu treni Graz kentinden Saarbrücken'e, yük treni ise Duisburg'dan Macaristan'ın Sopron kentine gidiyordu.